Niko nije vjerovao koliko britansko čudo od djeteta ima godina, a onda su objavili njegov rodni list

Pojavio se krucijalni dokaz

Niko nije vjerovao koliko britansko čudo od djeteta ima godina, a onda su objavili njegov rodni list

A. Čaušević

Fenomenalni Luke Littler sa samo 16 godina, ove je srijede je na naslovnicama glavnih novina u Engleskoj nakon što je osigura plasman u finale Svjetskog kupa u pikadu i to protiv svog sunarodnjaka Lukea Humphriesa.

Brojni fanovi pikada posljednjih dana nagađaju o Littlerovim godina, a kao argument koristili su tjelesnu građu mladog engleskog igrača.

No, u posljednjih nekoliko sati na društvenim je mrežama procurio Littlerov rodni list, koji je otklonio sve sumnje koje je izazvala njegova tjelesna grada.

Kao što se može vidjeti na rodom listu je Littler rođen 21. januara 2007. u bolnici North Cheshire NHS u Warringtonu.

Rodni list mladog Britanca kao krucijalni dokaz o njegovoj starosti

Nekoliko glavnih medija u Engleskoj kao što su The Daily Telegraph, Daily Mail, The Independent, Daily Mirror i The Sun posvetili su naslovnice čudu od djeteta.

Euforija je zahvatila i druge velikane engleskog sporta poput bivšeg fudbalera Chelseaja Johna Terryja koji je imao samo riječi hvale.

Oglasi

"Sa 16 godina i tako nastupati na velikoj sceni je nevjerovatno. Luke Littler, čestitke i sretno u finalu."

Finalisti Littler i Humphries su u prošlosti igrali jedan protiv drugog, a fotografiju nastalu u novembru 2019. kada su se njih dvojica suočili na turniru na otoku Hayling je objavio Littler.

"Izgubio sam sinoć u četvrtfinalu turnira na Hayling Islandu od Lukea Humphriesa. Propustio sam nekoliko prilika da krenem naprijed i propustio sam Bull da zatvorim 164, ali bio je to sjajan meč", napisao je tada mladi Englez.

Inače, Littler je u jednom od intervjua kazao kako to što nema diplomu za završenu srednju školu ne mora biti presudno za uspjeh u sportu.

"Nemam diplomu za srednju školu, a moguće je da su svi ostali učesnici obrazovaniji od mene, ali ja sam se progurao u svijetu sporta. Želio bih poručiti mladima koji me vide kao uzor da ako budu trenirali, moći će doći tu gdje jesam", poručio je on.

Inače, pobjednik finala Svjetskog prvenstva u pikadu će inkasirati oko 500.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi