Maj: Najupečatljiviji momenti bh. sporta u 2015.

Maj: Najupečatljiviji momenti bh. sporta u 2015.

Damir Džumhur – okršaj s najvećim svih vremena "bijelog sporta"

Dž. Mrakić

Maj 2015. godine ostat će u posebnom sjećanju našem najboljem teniseru Damiru Džumhuru.

Najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur ima odličnu sezonu iza sebe. Nastupio je sva četiri Grand Slama, osvojio je tri Challenger titule i došao je do novog rankinga karijere.

Ipak, ono što je najviše obilježilo njegove nastupe u 2015. godini jeste okršaj s istinskom legendom ovog sporta, Švicarcem Rogerom Federerom. 

Džumhur je na French Openu stigao do 3. kola, gdje je, unatoč porazu od 0:3, pružio odličnu partiju protiv Federera, velikan „bijelog sporta“ ga je pohvalio, a prilikom jednog osvojenog poena dobio je i aplauz od najvećeg svih vremena.

Prethodno je na putu do 3. kola porazio teške protivnike i igrače s velikim iskustvom, Mikhaila Youzhnyja i Marcosa Baghdatisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.