Makedonci potopili Ruse

Počelo EP u vaterpolu

Makedonci potopili Ruse

Danas je u Zagrebu počelo EP u vaterpolu, a do ovog trenutka su završene tri utakmice u kojima nije bilo iznenađenja, a viđen je odličan vaterpolo što pokazuje podatak od 55 postignutih golova u tri utakmice.

Prvenstvo je otvoreno utakmicom grupe A između Rumunije i Turske, koja je imala svoj prvi nastup na EP. Rumuni su opravdali ulogu apsolutnog favorita i upisali ubjedljivu pobjedu rezultatom 12:6.

Takmičenje u grupi B otvorile su Rusija i Makedonija, a pobjedu je upisala Makedonija rezultatom 10:9. "Mislim da sam ostario deset godina tokom ove utakmice. Ipak, pobjeda je bila važna uoči naših nadolazećih utakmica u Zagrebu. Poručio sam igračima da se bore do posljednjeg trenutka, i to je ono što su učinili, uspjeli smo pobijediti", rekao je selektor Makedonije Stevan Nonković.

Treću utakmicu su odigrali Mađarska i Njemačka, slavila je Mađarska sa 10:8, ali igra koju su prikazali izabranici Denesa Kemenyja nije pokazala da se Mađari nalaze u nekoj posebnoj formi. To je priznao i selektor Mađara nakon utakmice.

"Zadovoljan sam rezultatom, ali samo to. Razočaran sam pristupom mojih igrača, definitivno ću morati s njima u svlačionici obaviti jedan ozbiljan razgovor", bio je ljut Denes Kemeny.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.