Manaudou okončala karijeru

Uživa u sadašnjem životu

Manaudou okončala karijeru

Adnan Beganović

Sjajna francuska plivačica, bivša olipijska i svjetska prvakinja Laure Manaudou danas je objavila konačni prekid svoje karijere u dobi od samo 22 godine.

Podsjetimo, Manaudou je u januaru odlučila uzeti odmor od plivanja, ali danas je taj odmor postao stalan.

“Odlučila sam, prestajem. Od januara uživam u životu na način na koji to ranije nisam mogla”, rekla je francuska plivačica za francuski dnevni list Le Parisien.

U svojoj uspješnoj karijeri Manaudou je osvojila tri olimpijske medalje i to sve tri u Ateni 2004. godine (zlato na 400 metara slobodno, srebro na 800 metara slobodno i bronzu na 100 metara leđno). Titulom svjetske prvakinje okitila se tri puta, a dva puta je na svjetskim prvenstvima bila srebrena te jednom bronzana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.