Manning bolji od Bradyja za finale sa Seattleom

Denver Broncosi savladali New England Patritose

Manning bolji od Bradyja za finale sa Seattleom

Sinoć su odigrana finala konferencija u NFL-u, a u velikom derbiju dva najbolja quarterbacka u posljednje dvije decenije pobjedu je odnio Peyton Manning. 

Prva četvrtina nije donijela mnogo uzbuđenja. Tek jedan field goal za vodstvo Denver Broncosa nakon 15 minuta igre rezultatom 3:0. Na polovini druge četvrtine, Manning i Broncosi dolaze do prvog TD. Jacob Tamme donio je Broncosima prednost 10:0. Do odlaska na odmor vidjeli smo po još jedan field goal na obje strane. Broncosi su nakon 30 minuta igre vodili 13:3. 

U nastavku domaćin je riješio pitanje pobjednika. Treća četvrtina donijela je još jedan TD za Denver. Manning je uposlio Demaryiusa Thomasa za veliko slavlje na Sports Authority Fieldu. Do kraja susreta vidjeli smo jedan i TD na drugoj strani u režiji Juliana Edelmana. Konačni rezultat bio je 26:16 za Manningove Broncose. 

U drugom susretu večeri, Seattle Seahawksi porazili su na svom terenu San Francisco 49erse rezultatom 23:17, iako su gosti imali prednost na ulasku u posljednjih 15 minuta. Kearseov dugi pas za Wilsona i field goal Hauschkae, bili su dovoljni za veliko finale. 

Ovogodišnje izdanje Super Bowl igrat će se na MetLife stadionu u New Jerseyu, drugog februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.