"Marquez bi osvojio titulu i da vozi za Ducati"

Španski vozač mnogo cijenjen

"Marquez bi osvojio titulu i da vozi za Ducati"

Nekadašnji vozač u Moto GP klasi Max Biaggi smatra da bi Španac na Hondi Marc Marquez osvojio titulu šampiona i kada bi vozio za Ducati. 

Marquez je četiri puta bio prvak svijeta u posljednjih pet sezone i možda će postati najveći Moto GP šampion svih vremena, a jedan od onih koji ga mnogo cijene je i Biaggi.

"Između vodećih vozača današnjice razlika je bukvalno u desetinkama, što znači da su motori gotovo jednaki. Zato mislim, ako biste svjetskog šampiona stavili na neki drugi motor, on bi i dalje pobjeđivao. Tako da bi Marquez sigurno osvojio titulu i na Ducatiju", rekao je Biaggi.

Podsjetimo, Biaggi je tokom karijere vozio za Hondu i Yamahu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi