Martinu 9. etapa Vuelte

Martinu 9. etapa Vuelte

M. Maksimović

Irac Daniel Martin (Garmin) pobjednik je devete etape biciklističke utrke "Vuelta a Espana" vožene od Villacastina do vrha uspona na La Covatillu iznad Bejara u dužini od 183 kilometra.

Martin je ciljem prošao nakon 4:52:14 sati.Isto vrijeme je drugoplasirani Holanđanin Bauke Mollema vozač Rabobanka, dok je treći sa tri sekunde zaostatka.

Španjolac Juan Jose Cobo (Geox). Martin je član ekipe Garmin od 2008.godine, a prošle godine je ostvario trijumf na Utrci oko Poljske, te je slavio na Japan Cupu. Drugoplasirani u današnjoj etapi, Bauke Mollema preuzeo je vodstvo u ukupnom poretku. Holanđanin imam sekundu prednosti ispred drugog Španjolca Joaquina Rodrigueza koji je bio vodeći do ove etape, dok je treći Talijan Vincenzo Nibali (Liquigas), prošlogodišnji pobjednik, sa devet sekundi zaostatka za Mollemom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.