Mason odlazi nakon 12 godina
Mason na jednoj od mnogobrojnih dodjela priznanja

NFL ostao bez još jedne legende

Mason odlazi nakon 12 godina

NFL je ostao bez još jedne od legendi koje su proslavile ovaj sport u svijetu. Dereck Mason wide reciever Baltimore Ravensa objavio je da nakon 12 godina provedenih u NFL-u odlazi u mirovinu.

Mason je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih igrača što su Ravensi osvojili prvo mjesto u AFC-u, a u svih 16 mečeva regularne sezone nastupio je kao starter. 

Statistika mu je bila više nego impresivna. Imao je 80 interceptionsa, te je osvojio 1.037 yardi, što mu je bilo dovoljno da uđe na listu od 31 igrača koji su u historiji NFL-a osvojili više od 10.000 yardi. 

Od 12 odigranih sezona 8 je proveo u dresu Teneessee Titansa, dok je prethodne 4 sezone proveo u dresu Ravensa. S 35 godina na leđima odlučio je da je vrijeme da se povuče i prepusti mjesto mlađim igračima. 

Uprava Baltimorea već je pronašla zamjene za njega, to su mladi Mark Clayton i Demetrius Williams.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.