Mata: Želimo olimpijsko zlato

Španci žele sve

Mata: Želimo olimpijsko zlato

Reprezentativac Španije Juan Mata rekao je danas da "furija" želi potvrditi status najbolje nogometne nacije na svijetu osvajanjem zlatne medalje na olimpijskim igrama u Londonu.

Španija je trenutno prvak svijeta i Evrope, a jedina je selekcija koja je osvojila tri velika takmičenja zaredom (dva EP i jedno SP), prenose agencije.

"Hoćemo zlato, kako bi svima bilo jasno da je Španija nogometna nacija broj jedan na svijetu. Možemo da se nosimo sa pritiskom. Svi pričaju o duelu Španije i Brazila, ali mene ne zanima to. Ići ćemo utakmicu po utakmicu", naveo je igrač Chelseaja.

Mata je na Evropskom prvenstvu bio strijelac posljednjeg, četvrtog gola u finalu protiv Italije (4:0). On je naveo da bi prednost selekcije Velike Britanije mogla da bude činjenica da igra na svom terenu.

"Velika je konkurencija na OI. Španija ima mnogo dobrih igrača i svaki nogometaš je važan u našoj ekipi", naveo je on.

Mata je prošle sezone sa Chelseajem osvojio i Ligu prvaka i engleski FA kup.

"Sanjam olimpijsko zlato kako bi zaokružio sjajnu prvu sezonu u Engleskoj. Nisam vjerovao da u samo nekoliko mjeseci mogu da osvojim toliko važnih trofeja. Veoma sam srećan zbog toga", dodao je on.

Španski igrač naveo je da mu uprava Chelseaja nije pravila probleme što će kompletan pripremni period za sljedeću sezonu provesti sa nacionalnim timom. Selekcija Španije prvi meč na OI igra 26. jula protiv Japana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.