Matt Cassel postao poglavica
Matt Cassel iz Patriota u Poglavice

Kansas doveo veliko pojačanje

Matt Cassel postao poglavica

Samo noć uoči isteka roka za potpisivanje ugovora s igračima uprava Kansas City Chiefsa napravila je jedan od najboljih poslova u posljednjih 20 godina. Matt Cassel ponajbolji QB lige potpisao je šestogodišnji ugovor vrijedan 63 miliona dolara.

Cassel je u Chiefse došao još u februaru u tradeu s New England Patriotsima, ali je bio igrač pod ugovorom Patriotsa i njegova sudbina bila je neizvjesna, jer se nakon povrede u dres Patriotsa vraća Tom Brady, tako za njega nije bilo mjesta u Patriotsima, a mnogi klubovi nisu imali novca da plate njegove usluge, ali je vlasnik Chiefsa očito shvatio kakav potencijal ima te mu je ponudio ugovor i tako rješio pitanje QB za narednih šest godina.

Cassel će u Chiefsima zarađivati 10 miliona dolara po sezoni, a garancija na njegove usluge iznosi 28 miliona dolara. Prošle sezone je u dresu Patriotsa počeo kao drugi izbor na poziciji QB, ali je povreda prvog igrača Bradya preokrenula stvari u njegovu korist, pa je kao starter ostvario sjajnu statistiku od 3.693 osvojenih yardi te 21 touchdown dodavanja.

Matt Casel je ušao u historiju kao jedini igrač koji je počeo utakmicu kao starter u NFL-u, a da nije nikada zaigrao na koledžu. Naime on je svoju karijeru izgradio u amaterskoj ligi USC, što je bio glavni razlog da na draftu 2005. godine bude izabran tek u posljednjoj sedmoj rundi, ali je kasnije pokazao da je bolji od većine izbora prve runde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.