Matthias Mayer zlatni u superveleslalomu
Foto - EPA

Odbranio titulu

Matthias Mayer zlatni u superveleslalomu

Midhat Šljivak

Austrijanac Matthias Mayer (31) osvojio je zlatnu medalju u superveleslalomu na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Sjajni austrijski skijaš odvezao je sjajnu trku i slavio je s vremenom 1:19.94, te je odbranio postolje s prošlih Igara u PyeongChangu.

Meyer je danas iza sebe ostavio Amerikanca Ryana Cochcrana-Sieglea (+0.04), dok je bronzu osvojio norveški skijaš Aleksander Aamodt Kilde (+0.42).

Treba svakako istaći da je Meyeru ovo treća zlatna medalja na Zimskim olimpijskim igrama, a pored dva prva mjesta u Super G-ju, ima i zlato iz spusta u Sočiju 2014. godine.

On je tek drugi skijaš koji je odbranio zlato u ovoj disciplini na Olimpijskim igrama nakon čuvenog Norvežanina Kjetila Andrea Aamodta koji je medalje osvajao 2002. i 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi