Najveći kladioničar svijeta izgubio milione na nestvaran način: "Za pet sekundi sam prebolio ovo"
Stari lisac uživa kladeći se na timove iz Texasa. Ulaže ogromne cifre i veoma se dobro zabavlja (Foto: Screenshot)

Jim McIngvale ostao bez tri miliona, ali mu je svejedno

Najveći kladioničar svijeta izgubio milione na nestvaran način: "Za pet sekundi sam prebolio ovo"

Midhat Šljivak

Amerikanac Jim McIngvale (71), poznatiji kao Mattres Mack, izgubio je nešto više od tri miliona dolara nakon što je Texas Christian Univerzitet (TCU) pregažen u NCAA finalu nacionalnog prvenstva od univerziteta Georgia rezultatom 65:7.

Jim McIngvale (71) postao je poznat u cijelom svijetu nakon što je nedavno uzeo gotovo 75 miliona dolara kladeći se da će njegov omiljeni MLB tim Houston Astros uzeti naslov prvaka.

Ovaj biznismen koji nosi nadimak Mattress Mack, troši milione dolara na klađenje, pa je tako za meč između Georgije i TCU-a odlučio uložiti nešto više od tri miliona dolara na dva tiketa gađajući ponudu ekipe iz Texasa.

Međutim, njegovo klađenje na ekipe iz Texasa ovog puta mu nije donijelo slavlje. TCU nije imao nikakve šanse i potpuno je pregažen u finalu nacionalnog šampionata.

Jim je sve pratio u svojoj radnji. Gledao je kako gubi više od tri miliona dolara, ali očigledno mu je sasvim svejedno. To potvrđuju njegove riječi nakon završetka meča.

Oglasi

"Treba mi pet sekundi da prebolim ovo", rekao je ovaj 71-godišnji milioner i poručuje kako nema namjeru stati s opkladama.

"Već se radujem narednoj avanturi. Kockar mora biti otporan na emocije , mora znati da će dosta puta pasti. Pregrupisat ćemo se i dalje ponovo", rekao je McIngvale.

Stari lisac u svom džepu ima još zanimljivih tiketa. Na početku NCAA košarkaške sezone uložio je milion dolara na kvotu osam da će univerzitet Houston uzeti titulu i taj tim je trenutno broj jedan u državi.

Očigledno da Mattress Mack ima nos za klađenje. Pokazao je to dosta puta, pa je zato odlučio uplatiti još milion i po dolara na ovu opkladu i sada čeka da Houston opravda sjajne igre i na završnom turniru u aprilu.

Olakšavajuće mu je što je vlasnik lanca salona namještaja. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 350 miliona dolara i nema preveliki problem da ulaže ogromne cifre u kladionicu.

Zato mu je i svejedno što gubi ovu 'siću' jer je on čovjek koji igra samo na veliko.

Top Komentari

Miskolizac
A vidi ove olupune do njega..kuja.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi