McDonalds i OK BiH uspostavili saradnju

Potpisan četverogodišnji Memorandum o sporazumjevanju

McDonalds i OK BiH uspostavili saradnju

O. Lekić

McDonalds je jučer u Sarajevu sa Olimpijskim komitetom BiH, potpsivanje četverogodišnjeg Memoranduma o razumjevanju, uspostavi dugoročnu saradnju koja treba rezultirati boljim uvjetima za sportiste koji se pripremaju i učestvuju na Olimpijskim igrama.

Memorandum su potpisali predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, Izet Rađo i direktor kompanije Gliese 581g DL McDonalds, Mehmed Pozderac.

Korporacija McDonalds je već godinama jedan od glavnih sponzora olimpijskih igara, pa će tako biti i na predstojećim Ljetnim olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu.

Sponzorstva različitih sportskih i kulturnih događanja oblik su podrške zajednici unutar koje posluju McDonald’sovi restorani, jednako kao i briga o okolišu.

McDonald’s je jedan od najvećih svjetskih brandova ali istovremeno, svaki McDonald’sov restoran dio je lokalne zajednice u kojoj posluje i jedno od temeljnih načela je odgovornost prema zajednici u kojoj djeluje što uključuje i vraćanje dijela dobiti u društveno vrijedne svrhe po kojima je McDonald’s poznat širom svijeta.

McDonalds, samo u Evropi, ima više od 7.000 restorana i upošljava oko 400.000 osoba. Kroz McDonalds restorane u Evropi svakodnevno se usluži oko 10 miliona osoba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.