Medalja za BiH na specijalnoj olimpijadi

U Abu Dhabiju

Medalja za BiH na specijalnoj olimpijadi

S. Bošković

Bosna i Hercegovina ima prvu medalju na ovogodišnjim Svjetskim Igrama Specijalne
Olimpijade .

Prvo odličje, treće mjesto i bronzanu medalju osvojila je atletičarka Hiba Sultanović u utrci na 200 metara . Uspješan nastup bh. sportista na igrama upotpunio je stonolteniser
Irfan Kulić koji je pobijedio u oba današnja nastupa s maksimalnim rezultatom sa po
3:0 u setovima, a slavio je protiv igrača iz Senegala i Nigerije .

Vrlo zapažen nastup i odličan rezultat ostvario je plivač Zlatan Horo koji je u disciplini 50 metara kraul zazuzeo odlično peto mjesto. Nešto manje uspjeha u današnjim nastupima imale su fudbalerke u inkluzivinom ili „Unified“ fudbalu koje su poražene od reperezentacije Indije sa 5:4 iako su do vodstva došle u 15 sekundi meča .

Čestitke našim sportistima ali i izvršnoj direktorici Specijalne Olimpijade BiH i šefici naše misije na Svjetskim Igrama Specijalne Olimpijade u Abu Dabiju Kadi Delić-Selimović uputili su brojni sportisti poput Asmira Begovića, Svjetlane Kitić i mnogi drug.

U sutrašnjim nastupima naše sportiste očekuju nastupi u atletici na 200 metara, fudbalerke
nastavljaju borbu za mjesta koja bi mogla donijeti medalje a za medalju će sutra igrati i stonoteniseri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi