Mešetović najuspješniji u Sarajevu

Sjajno izdanje banjalučkog plivača

Mešetović najuspješniji u Sarajevu

D. Vejo

Plivanje nije sport u kojem je bosanskohercegovačka javnost navikla na finala i medalje, ali izgleda da se i to polako počinje mijenjati.

Za takvo nešto, ponajviše zasluga ide mladom plivaču i članu PK "Olymp" iz Banja Luke, Adiju Mešetoviću. 

Plivač koji iz takmičenja u takmičenje skreće pažnju na sebe, postigao je veliki uspjeh na minulom turniru u Sarajevu. Naime, najuspješniji takmičar zimskog prvenstva u plivanju po FINA bodovima bio je upravo Mešetović sa 756 na 50 metara delfin, dok se iza njega našao Mihajlo Čeprkalo također plivač iz Banja Luke i član PK "22. april", sa prikupljenih 737 boda na 100 metara slobodno.

U ženskoj konkureciji, najuspješnija je bila Nejla Karić sa 722 boda, na 400 metara slobodnim stilom.

Podsjetimo, u tri dana takmičenja oboreno je 28 rekorda, od čega je 10 u vlasništvu olimpijca Mihajla Čeprkala.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi