Mesud Perez brončani u bacanju kugle
Odličan rezultat mladog takmičara iz BiH

Prva medalja u Trabzonu za BiH

Mesud Perez brončani u bacanju kugle

M. Maksimović

Mladi bosanskohercegovački atletičar Mesud Pezer osvojio je bronzanu medalju u bacanju kugle na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Trabzonu.Sedamnaestogodišnji član AK Zenica u finalu je ostvario rezultat od 19.13 metara, što je bilo dovoljno za bronzu, prvu medalju za BiH na EYOF-u.

Pezer je u prve dvije serije išao preko 18 metara, uprvoj je bacio 18.58, u drugoj 18.62, a onda je slabi hitac 17.93.Međutim, u četvrtoj seriji je Pezer kuglu bacio 19 metara i 13 centimetara, što je bilo dovoljno za medalju.Zlato je pripalo Ukrajincu Černikovu (20.13), a srebro Fincu Simonenu (19.43).Pezer je u Trabzonu nastupio i u bacanju diska, zauzevši šesto mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije