Trenutno deseta igračica Evrope će pokušati donijeti novu medalju iz Švedske

Stoni tenis

Trenutno deseta igračica Evrope će pokušati donijeti novu medalju iz Švedske

A. Beganović

Mlada nada bosanskohercegovačkog stonog tenisa, Mia Hadžović, nastavlja svoj pohod prema vrhu evropskog i svjetskog stonog tenisa.

Naime, Članica stonoteniskog kluba Bosna, Mia Hadžović, trenutno 10. igračica u Evropi u svojoj kategoriji (20. na svijetu), u periodu od 7. juna do 11. juna nastupa u švedskom Helsingborgu na WTT Youth Contender takmičenju svjetske serije.

Mia je u dobroj formi i u Švedskoj, tačnije u Helsingborgu će pokušati osvojiti nove bodove koji će je približiti samom vrhu evropske i svjetske rang liste.

Njen trud i rad je prepoznao i selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, te je Mia pozvana u reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kategoriji U-13, a nakon takmičenja u Švedskoj, 7 dana će boraviti u Zagrebu gdje se održava Evropsko prvenstvo u pomenutoj kategoriji.

Članica stonoteniskog kluba “Bosna”, Hadžović Mia, trenutno 10. igračica u Evropi u svojoj kategoriji (20. na svijetu), u periodu od 7. juna do 11. juna nastupa u švedskom Helsingborgu na WTT Youth Contender takmičenju svjetske serije, gdje će pokušati osvojiti nove bodove za evropsku i svjetsku rang listu.

Njen trud i rad je prepoznao i selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, te je Mia pozvana u reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kategoriji U-13, a nakon takmičenja u Švedskoj, 7 dana će boraviti u Zagrebu gdje se održava Evropsko prvenstvo u toj kategoriji.

Podsjetimo, MIa je krajem prošle godine učestvovala je na WTT Youth Contenderu, najvišem rangu takmičenja za mlade u Evropi, koje se od 7. do 11. novembra održalo u Senecu, u Slovačkoj.

Odlazak na WTT Youth Contender u Slovačkoj za Miu Hadžović u cjelosti je sponzorisan od strane Ambasade Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini, čiji su predstavnici na čelu sa zamjenikom ambasadora, gosp. Miao Dakeom, prije pomenutog turnira, u prostorijama USD Bosna Sarajevo imali priliku da u ugodnom druženju sa mladom bh. stonoteniserkom, njenim trenerom i roditeljima, razgovaraju o ovom velikom takmičenju.

Tom prilikom potpisan je i ugovor o sponzoriranju. Gosp. Miao Dake istakao je kako je bitno ulagati u razvoj sporta, naročito kad su djeca u pitanju, te naveo da će Ambasada NR Kine u BiH nastaviti podržavati ovakve projekte, dajući time dodatno na značaju saradnje između BiH i Kine kada je u pitanju podrška u razvoju i unapređenju stonog tenisa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi