Michael Schumacher počasni građanin Kantona Sarajevo
Foto: EPA

Priznanje za Schumachera

Michael Schumacher počasni građanin Kantona Sarajevo

M. Šljivak

Skupština Kantona Sarajevo odlučila je da legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher postane počasni građanin Kantona Sarajevo.

Schumacher je ovo priznanje dobio zbog finansiranja raznih projekata u Sarajevu, doniranja novca za operacija djeci koja su ranjena u ratu, čime je stekao velike simpatije u Bosni i Heregovini 

Sedmerostruki svjetski prvak, koji se trenutno nalazi u komi uslijed teške povrede glave, veliki je prijatelj Sarajeva i BiH. Dva puta je Schumacher posjetio glavni grad naše zemlje i to 1996. i 1997. godine, kao dio projekta UNESCO-a za pomoć djeci.

Zbog svojih zasluga legendarni njemački vozač je danas proglašen počasnim građaninom Kantona Sarajevo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti