Mickelson ide u Hall of fame
Phil Mickelson želi još 11 naslova

Priznanje za velikog golfera

Mickelson ide u Hall of fame

M. Maksimović

Nagrada je morala doći. Phil ''Lefty'' Mickelson je jedan od najvećih golfera svih vremena, od 7.maja naredne godine će zvanično biti stanovnik golferske Kuće slavnih u St. Augustineu na Floridi.

U svojoj karijeri  Mickelson je osvojio 39 naslova na PGA Touru, ali ono što je puno važnije, četiri puta je slavio na Majorima. Tri puta je osvojio Masters u Augusti (2004, 2006, 2010), jednom PGA Championship (2005) u Atlanti.

"Velika je stvar biti izabran u Kuću slavnih, to je posebna čast," izjavio je Mickelson koji želi u svojoj karijeri dostići brojku od 50 osvojenih turnira. Za mjesto u "Hall of fameu'' Phil je morao imati najmanje 65 posto glasova, a imao je 72, dok su njegovi kolege Fred Couples, Davis Love III i Mark O’Meara ovoga puta ostale bez dovoljnog broja glasova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.