Miguel Cabrera potpisao najveći ugovor u historiji bejzbola

Miguel Cabrera potpisao najveći ugovor u historiji bejzbola

Igrač Detroit Tigersa Miguel Cabrera postao je najskuplji igrač svih vremena u bejzbolu. Jedan od najboljih igrača na svijetu dogovorio je novi osmogodišnji ugovor s Tigersima.

Cabrera je imao još dvije godine važećeg ugovora prema kojem je trebao zaraditi 44 miliona dolara, dok će za novi osmogodišnji dobiti čak 248 miliona dolara. Cabrera će tako u narednih 10 godina u Detroitu dobiti 292 miliona dolara.

"Ovo je poseban dan za mene i moju porodicu. Zahvalan sam ljudima u klubu jer želim karijeru završiti u ovom klubu. Želim da kraja igračke karijere biti Tiger", izjavio je nakon potpisa ugovora 31-godišnji Kubanac.

Najveći ugovor u bejzbolu dodanas je imao bacač LA Dodgersa Clayton Kershaw, koji će za sedam godina zaraditi 215 miliona dolara, dok je drugi bio igrač NY Yankeesa Alex Rodriguez koji ima desetogodišnji ugovor vrijedan 275 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.