Milorad Čavić najbolji sportista Srbije

U izboru lista Sport

Milorad Čavić najbolji sportista Srbije

Olimpijski viceprvak  iz Pekinga plivač  Milorad Čavić  nakon  nagrade za najboljeg sportistu Srbije u  izboru nacionalnog  olimpijskog komiteta dobio  je nagradu i za najboljeg u 2008. godini u izboru sportskog lista Sport.

Pored olimpijskog  srebra je Čavić je ove godine osvojio zlato na 50 m delfin na evropskom  prvenstvu u  kratkim bazenima te zlato na 100 m delfin i srebro na 50 m na prošlom EP u Rijeci.

Iza Čavića su ostali  Jelena Janković, Novak Đoković i Ana Ivanović (tenis), Dejan Savić (vaterpolo), Andrija Gerić (odbojka), Nemanja Vidić (fudbal), Milenko Tepić (košarka), Davor Štefanek (hrvanje), Nikola Stojić i Goran Jagar (veslanje).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.