Tuzlaci osvajili titulu prvaka BiH u mininogometu i plasirali se u Ligu prvaka

Sjajan rezultat

Tuzlaci osvajili titulu prvaka BiH u mininogometu i plasirali se u Ligu prvaka

Adnan Beganović

Ekipa Studentskog vijeća "MEDICUS" iz Tuzle upisala se u historiju Mininogometnog saveza Bosne i Hercegovine ostvarivši odličan uspjeh na svom prvom takmičenju. Uzbuđenje i strast obuzeli su njihove redove kako su se pripremali za Prvenstvo BiH u mininogometu, a rezultat toga je nevjerojatna pobjeda i osvajanje titule prvaka, te plasman u elitnu Ligu prvaka koja će se u septembru održati u rumunskom gradu Oradeu. 

Iako je ovo debitantska sezona za ekipu SV "Medicus" da se takmiči u sklopu Mininogometnog saveza BiH, ulazak na veliku scenu pokazao se kao iznimno uspješan. Od samog početka turnira, tuzlanska ekipa pokazala je nevjerojatno samopouzdanje i hrabrost, što je dovelo do serije impresivnih pobjeda.

“Na Mininogometnu ligu u Tuzli smo se prijavili više zbog zabave, željeli smo dobru rekreaciju i bili bi zadovoljni bilo kakvim rezultatom. Da nam je neko na početku rekao da imamo šansu da prođemo na završnicu i da na završnici budemo najbolji, ne bi vjerovali u to. Igrali smo lijepo, za sebe, dobri rezultati su dolazili i ostvarili smo plasman na završnicu ovog takmičenja. Na kraju, sa pobjedničkim peharom Državnog prvenstva Bosne I Hercegovine u mininogometu vratili smo se u Tuzlu", kazao je Nermin Alibašić, kapiten ekipe.

Ekipa SV MEDICUS pokazala je izvanrednu kvalitetu, taktičku disciplinu i nevjerojatnu timsku energiju. Njihova predanost i želja za uspjehom bili su ključni faktori koji su ih vodili do naslova prvaka na Prvenstvu BiH u mininogometu.

U pretkvalifikacijama su lakše od očekivanog ubjedljivim rezultatom 5 - 0 pobijedili ekipu FK Čelik. U četvrtfinalu su pobijedili ekipu Krajine rezultatom 5-2, a u polufinalu su pobijedili u "gradskom derbiju" protiv ekipe Proinstal / WET BET nakon boljeg izvođenja penala. Njihova hrabrost, odlučnost i izvanredna izvedba na terenu doveli su ih do finala, gdje su uspjeli zadržati svoju prednost i osvojiti naslov prvaka pobjedom protiv ekipe "Paja taxi" rezultatom 2-1.

Pored tiule prvaka Bosne I Hercegovine u mininogometu, ekipa SV MEDICUS je dobila priznanje za “Fair play” ekipu, a uz to I dvije pojedinačne nagrade. Nagradu za najboljeg igrača Prvenstva je dobio mladi Sanel Kulašević, a priznanje za najboljeg golmana je dobio Sadžid Fazlić.

Za ekipu SV "Medicus" su nastupali: Nermin Alibašić, Ermin Muratović, Kasim Smajić, Bedrudin Smajić, Tarik Smajić, Edo Imširović, Jasmin Imširović, Amir Bajrić, Sadžić Fazlić, Semir Mujanović, Sanel Kulašević, Muamer Barčić i Adnan Ahmetović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi