Mininogometna Liga prvaka: Zlatan Muslimović pojačao tim iz Sarajeva

Učestvuje pet ekipa iz BiH

Mininogometna Liga prvaka: Zlatan Muslimović pojačao tim iz Sarajeva

U slovenskom Čatežu trenutno se odvija takmičenje u mininogometnoj Ligi prvaka u kojoj učestvuju 64 najbolje ekipe malonogometaša.

Razlika u odnosu na futsal je što se igra pet plus jedan na klasičnoj, pravoj travi i igraju minifudbaleri koji nisu profesionalci.

Tokom sezone po državama se igraju regionalna takmičenja čiji pobjednici stiču pravo nastupa, a BiH ove godine u Čatežu predstavlja pet ekipa (tri manje nego lani), a učestvuje ekipe iz 24 evropske zemlje.

Iz BiH tu su Ecos iz Viteza, višestruki prvak BiH, zatim Julius Meinl, Sokolovi, Sunnyland i Mira AD.

Viteški Ecos lani je igrao finale ovog takmičenja, a zanimljivo je da oove godine za Julius Meinl igra nekadašnji proslavljeni reprezentativac BiH Zlatan Muslimović, a uz njega je i bivši premijerligaški fudbaler, između ostalog igrač Sarajeva Branislav Arsenijević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi