Ministarstvo sporta RS prekinulo saradnju sa OKBiH

Osuda poteza čelnika OKBiH

Ministarstvo sporta RS prekinulo saradnju sa OKBiH

Nakon što je SportSport.ba objavio informaciju kako je predsjednik OKBiH Izet Rađo sa sobom u London poveo kćerku, stigla je oštra reakcija bh. sportske javnosti.

Jedan od pokrovitelja Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, oštro je osudilo potez čelnika OKBiH.

"Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske najoštrije osuđuje samovoljni potez čelnika Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, koji su, kako se navodi, u olimpijski tim uvrstili i članove svoje porodice kako bi prisustvovali Olimpijskim igrama u Londonu te do daljnjeg prekida svaku saradnju s Olimpijskim komitetom BiH", navodi se u saopštenju ministarstva.

Iz entitetskog ministartva ističu i da čeka reakciju nadležnih organa i utvrđivanje odgovornosti svih po ovom pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.