Mladi nas nastavljaju brukati u Finskoj
Do sada niko među prvih 10. u Finskoj

Mladi nas nastavljaju brukati u Finskoj

M. Skaka
Teme:

Prema informacijama koje je iz daleke Finske javio vođa bh. misije Branislava Crnogorac mlade "nade" bh. sporta na Evropskom festivalu mladih (EYOF) nastavljaju sa ispodprosječnim rezutlatima.

Krenimo redom. U plivanju, u disciplini na 200 metara prsno naš Andrej Simić je diskvalifikovan. Damir Hadžić je nastupao nakon njega u disciplini slobodan stil na 50 metara i osvojio je 35. mjesto sa rezultatom od 26.06 sekundi. Prvo mjesto zauzeo je španac Aitor Martinez Rodrigez sa rezultatom 22.74 sekunde.

Biciklista Subašić Hidajet na utrci od 64 km osvojio je 57. mjesto, sa osvojenim rezultatom 1:48:33.

Džudista Mustafa Jatić u kategoriji 81 kg, poražen je od francuza Yanna Aulonia rezultatom 10:0. Eldin Omerović pobijedio je Danca Benjamina Kjeldsena, a poražen je od Rusa Gabasova rezultatom 10:0.

Težal zadatak da koliko-toliko spase obraz bh. delegacije pao je na djevojke. Džudistkinja Hana Topčakić u kategoriji 70kg do sada ostvarila je najbolji rezultat. Pobijedila je u prvoj rundi Portugalku Milheiro rezultatom 10:0, u drugoj rundi Ukrajinku Mykhailenko rezultatom 5:0 i izgubila od Belgijanke Lole Mansour rezultatom 5:0. Igru nastavlja sa reprezentativkom Poljske Weronicom Czempic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.