Mladi olimpijci otputovali za Singapur

Mladi olimpijci otputovali za Singapur

Mladi bosanskohercegovački sportisti otputovali su danas u Singapur, gdje će učestvovati na prvim olimpijskim igrama mladih.

Našu zemlju predstavljat će džudisti Eldin Omerović i Milica Savić, teniser i svjetski juniorski prvak Damir Džumhur, atletičarka Melika Kasumović i plivač Damir Alić.

Olimpijsku delegaciju BiH upotpunili su treneri mladih sportista i generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH i šef misije u Singapuru Said Fazlagić.

Fazlagić je kazao da će na Olimpijadi učestvovati sportisti od 14 do 18 godina, a konkurencija će biti izrazito jaka s obzirom na to da neki od sportaša već nastupaju za seniorske timove svojih zemalja.

"Konkurencija će biti jaka jer se ti mladi sportisti već pripremaju za seniorska takmičenja. Mi očekujemo dobre rezultate od naših pet sportista, od kojih se ipak malo ističu rezultati tenisera Damira Džumhura i plivača Damira Alića, ali i ostali su u dobroj formi", izjavio je Fazlagić.

Pored takmičarskog dijela, Olimpijada mladih sadrži kulturno-edukativni program, u okviru kojeg će mladi takmičari imati priliku razgovarati s nekima od najvećih svjetskih sportista i sportskih legendi.

"Dobili smo informaciju da bi neki od tih sportista mogli biti najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt i košarkaš Vlade Divac", objasnio je Fazlagić.

On je istakao da je najveći dobitak za bh. sportiste učestvovanje na velikom takmičenju, iskustvo koje će steći za buduće nastupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.