Mladi šahisti odmjerili snage u Goraždu

Kadestko prvenstvo

Mladi šahisti odmjerili snage u Goraždu

Adnan Beganović

U organizaciji šahovskog kluba Goražde održano je kadetsko prvenstvo Bosansko – Podrinjskog kantona za 2009. godinu.

Na ovom takmičenju u tri odvojene grupe nastupilo je 13 kadeta i kadetkinja koji su igrali na tempo igre od po 20 minuta.

U grupi mlađih kadeta prvo mjesto pripalo je Mirnesu Lepenici, drugo Aldinu Radmiloviću, dok je treći završio Faruk Obuća. Kod starijih kadeta najbolji je bio Edin Oković, a iza njega su se plasirali Emir Popović i Erdal Bekrija.

Kod kadetkinja najbolja je bila Erna Čvorak, dok je na drugom mjestu završila Vedina Mešić. Svim učesnicima pripala je zahvalnica i šahovska knjiga, dok su za pobjednike u sve tri grupe obezbjeđene medalje i diplome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.