Mladost i Jug umorni od Eurolige
"Žapci" se mučili protiv Šibenika

Vaterpolo prvenstvo Hrvatske

Mladost i Jug umorni od Eurolige

U prvim utakmicama polufinala hrvatske vaterpolo lige Mladosti i Jug ostvarili su očekivane pobjede. Četvrtfinalisti Eurolige nisu briljirali, ali su ipak došli do prednosti nad Šibenikom, odnosno riječkim Primorjem.

Šibenčani su zahvaljujući Brlečiću držali priključak do sredine treće četvrtine, ali su tada «žapci» otišli na dva gola razlike što gosti nisu mogli uhvatiti.

Nakon teškog gostovanja u Beogradu u četvrtfinalu Eurolige, Jug je imao dosta problema da nadigra motivisano Primorje koje je vodilo u četiri navrata. Ipak, u završnici je presudio kvalitet i iskustvop viceprvcaka Evrope pa je konačan rezultat 12:10.

Druge polufinalne utakmice na rasporedu su 18. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.