Mladost i Pro Recco na Final Fouru

Jug ispustio četiri gola prednosti

Mladost i Pro Recco na Final Fouru

M. Maksimović

Mladost, Primorje, Vasas i Pro Recco su četiri ekipe koje ćemo gledati na završnom Final Four turniru Euroleague u Oradei. Najveći podvig je napravila ekipa Vasasa koji je hvatao četiri gola zaostatka iz prve utakmice.

U revanšu je Vasas pobjedio Jug sa ubjedljivih 16:9. Prednost Juga iz prve utakmice je bila anulirana već nakon dvije četvrtine kada je Vasas poveo 8:4.

Za razliku od Juga, Mladost je i u revanšu pobjedila Szeged. Nakon 8:6 u Zagrebu, u revanšu je bilo 10:7 za popularne žapce.Primorje je u Herceg Novi stiglo s golom prednosti iz Rijeke (12:11), a konačni rezultat 11:11 u revanšu je ekipu iz Rijeke odveo među četiri najbolje.

Pro Recco je obavio formalnost u dvije utakmice protiv Budve. Prvo je u gostima pobjedio 13:5, a onda je u revanšu talijanski sastav bio još ubjedljiviji 16:9.

Liga prvaka, četvrtfinale:
Szeged - Mladost 7:10, (6:8)
Pro Recco - Budva 16:9 (13:5)
Vasas - Jug 16:9 (4:8)
Herceg Novi - Primorje 11:11 (11:12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.