Mladost protiv Jadrana

Uzvučene grupe za Euroligu

Mladost protiv Jadrana

Poznate su grupe ovogodišnje Eurolige za vaterpoliste kao i parovi osmine finala KUPA LENA. Nekoliko parova se izdvaja, a posebno hrvatski duel u KUPU LENA između Jadrana i Primorja.

U Euroligi su klubovi raspoređeni u četiri grupe sa po četiri kluba, a po dva najbolja izboriće plasman u četvrtfinale.

U grupi A se nalaze Mladost, Jadran, Vojvodina i Baceloneta, u grupi B su Jug, Vasas, Primorac i Panionios, grupu C čine Partizan, Honved, Budva i Olympiakos, dok su u grupi D Pro Recco, Sturm, Eger i Sintez Kazan.

Parovi osmine finala KUPA LENA su: Marseille - Spartak, Ferencvaros - Szeged, Vouglamieni - Spandau, Jadran - Primorje, Cattaro - Patras, Brescia - Mattaro, Oradea - Possilipo i Savona - Sabadell.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.