MOK oprostio Phelpsu

Nakon što je pušio marihuanu

MOK oprostio Phelpsu

Međunarodni Olimpijski komitet (MOK) objavio je saopštenje u kome se kaže da je izvinjenje Michaela Phelpsa zbog pušenja marihuane dovoljno.

Fotografije osvajača rekordnih osam medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu kako puši marihuanu pojavile su se u jednim britanskim dnevnim novinama, a predstavnici MOK-a kažu da je Phelpsovo izvinjenje iskreno.

“Michael Phelps je veliki olimpijski šampion. Izvinio se zbog svog nedoličnog ponašanja i nema razloga za sumnju u njegovu iskrenost i posvećenost da se ponaša kao uzor”, rekla je glasnogovornica MOK-a Emanuela Moro.

Zvaničnici Olimpijskog komiteta SAD rekli su da je vijest o Phelpsovom ponašanju razočaravajuća, ali da pušenje marihuane van takmičarskog procesa nije razlog za pokretanje priče o dopingu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti