MOO prijeti Panami
Posljednja opomena pred suspenziju

Zbog miješanja politike u rada komiteta

MOO prijeti Panami

M. Maksimović

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) zaprijetio je da će suspendovati Olimpijski odbor Paname zbog miješanja politike u rad tamošnje olimpijske organizacije.Za prevlast u vođenju Olimpijskog odbora Paname bore se dvije grupe, a u tu borbu se uključila i politika, odnosno predsjednik Paname Ricardo Martinelli.

Predsjednik MOO-a Jacques Rogge izrazio je nadu da će se situacija u Panami što prije riješiti, a u tome bi trebao pomoći i Mario Vazquez Rana, koji se nalazi na čelu Udruge nacionalnih olimpijskih odbora. Ako ne dođe do rješenja problema, u januaru će Izvršni odbor MOO-a zabraniti nastup Panami na svim sportskim takmičenjima pod okriljem MOO-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti