Moss nakon pet godina ponovo u Vikingsima

Moss nakon pet godina ponovo u Vikingsima

Nakon pet godina jedan od najboljih igrača NFL-a Randy Moss ponovo je obukao dres Minnesote. Moss je prije dva dana u Vikingse stigao iz New England Patriotsa.

"Veoma sam sretan što sam ponovo na mjestu odakle je sve počelo. Posljednjih 48 sati je bilo veoma iscrpljujuće za mene. Stvarno nisam znao šta da očekujem, ali najvažnije da sam se vratio kući", izjavio je Randy Moss koji će nositi broj 84 na leđima.

Moss je ušao u posljednju godinu trogodišnjeg ugovora s Patriotsima vrijednog 27 miliona dolara i kada je shvatio da mu klub neće ponuditi novi ugovor zatražio ja odlazak. Odmah se javila Minnesota koja je hitno trebala jednog takvog igrača zbog povrede SIdneya Ricea.

U pet sezona u dresu Patriotsa imao je 50 polaganja u 52 utakmice, a najbolja mu je bila prva sezona. U prvoj sezoni je upisao 98 hvatanja za 1.493 yarde, imao je 23 polaganja, odveo je klub u Super Bowl i postao je jedan od najboljih hvatača lige svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.