Mustafić dobio spor na Sudu
Olimpijski krugovi u BiH mogli bi pući od srama?!

Nastvljena trakavica u OK BiH

Mustafić dobio spor na Sudu

Sejdalija Mustafić, iako je dva puta dobio otkaz nije izgubio funkciju generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine!

Naime, odlukom Suda Bosne i Hercegovine opet je dobio spor protiv OK BiH i ponovo je vraćen na staro radno mjesto. On je u aprilu ove godine podnio tužbu protiv OK BiH, nakon što mu je Izvršni komitet drugi put u dvije zadnje godine izglasao nepovjerenje.

Osim povratka na radno mjesto sudskom odlukom Mustafiću je OK BiH duža uplatiti i doprinose, kao i plate za perodi koji nije radio i to u iznosu od oko 40.000 KM.

Iz Olimpijskog komiteta BiH najavili su žalbu na presudu Suda BiH, dok Mustafić tvrdi da mu je žao što sudskim putem „mora rješavati svoja prava“.

Inače, u proteklim godinama za Mustafića su vezane brojne afere u Olimpijskom komitetu BiH o čemu su pisali mnogi bh. mediji...

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.