Mutko učesnicima: Budite opušteni, mislite samo o medaljama

Problemi uoči Olimpijade u Sočiju

Mutko učesnicima: Budite opušteni, mislite samo o medaljama

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko pozvao je kritičare ruskog antigej zakona da se smire te izjavio da će biti poštovana prava svih sportista koji se budu takmičili na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Mutko je apelovao na sportiste da poštuju zakone zemlje tokom Olimpijade, koja će se održati u februaru naredne godine. Zakon koji je u junu potpisao predsjednik Rusije Vladimir Putin zabranjuje propagandu netradicionalnih seksualnih odnosa i propisuje novčane kazne za učesnike gej parada.

Mutko je kazao da sportisti mogu doći i takmičiti se te da bi utrka za medalje trebala biti njihova jedina briga.

"Ovo je sportski forum, ali i sportski festival, moramo razgovarati samo o tome. Budite sigurni da svi sportisti i sve sportske organizacije trebaju biti opuštene," dodao je Mutko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti