Teška saobraćajna nesreća poznate 'zvijeri': Nevjerovatna spremnost spasila ga je težih posljedica
Foto - Screenshot

Garrett imao nesreću

Teška saobraćajna nesreća poznate 'zvijeri': Nevjerovatna spremnost spasila ga je težih posljedica

M. Šljivak

Poznati igrač američkog fudbala Myles Garrett (26) i neimenovana djevojka koja je bila s njim, doživjeli su tešku saobraćajnu nesreću u ponedjeljak.

Garrett je bio za volanom skupocjenog Porschea kada je izgubio kontrolu nad vozilom i zatim je došlo do teške nesreće.

Došlo je do prevrtanja, automobil je letio kroz zrak i na kraju je završio pored puta. Srećom, Garrett i saputnica su ostali živi.

Hitna pomoć i vatrogasci su brzo došli na mjesto događaja. Ukazana im je pomoć i utvrđeno je da oboje imaju povrede na tijelu.

Myles Garret je izuzetno fizički spreman. To ga je vjerovatno i spasilo težih povreda jer od automobila nije ostalo ništa i morat će uskoro u novu kupovinu.

Igrač Cleveland Brownsa doživio je blaže povrede ramena i bicepsa. Ubrzo će se vratiti treninzima što je potvrđeno od strane tima.

Oglasi

"Naš fokus je da Mylesu pružimo svu potrebnu njegu kako bi se što prije vratio treninzima. Iako se nadamo da će se što prije vratiti, upitan je za nedjeljnu utakmicu s Atlantom", saopštili su iz Brownsa.

Djevojka koja je bila s njim prošla je bez povreda. Otpuštena je iz bolnice, a u policijskom izvještaju se navodi kako su oboje bili vezani i da ih je to vjerovatno spasilo težih posljedica.

Istraga o nesreći još traje. Za sada je pretpostavka da je brza vožnja Garretta uzrok, ali ispituju se sve ostale okolnosti.

Odbačene su sve potencijalne mogućnosti da je Garrett bio pod uticjaem nedozvoljenih supstanci. Svi testovi su čisti.

Myles Garrett je od 2017. godine u NFL-u. Igra na poziciji defensive enda i važi za jednog od najspremnijih igrača u ligi.

Oglasi