Nagrada Janici Kostelić

I izboru italijanskog Fair-play komiteta

Nagrada Janici Kostelić

Hrvatska olimpijka i osvajačica šest olimpijskih medalja Janica Kostelić dobitnica je međunarodne nagrade za fair play "Fair Play Mecenate" koju dodjeljuje Italijanski fair play odbor te je proglašena ambasadoricom Fair Playa za 2009. godinu.

Nagrada "Fair Play Mecenate" ustanovljena je 1997. od strane Italijanskog fair play komiteta, a dodjeljuje se osoba i udruženjima za njihov doprinos razvoju sporta i njihova djelovanja u sportu i civilnom društvu.
 
Na čelu ocjenjivačkog suda za dodjelu ovogodišnjih nagrada je Gianni Gola, a članovi su redom svjetski priznati sportaši kao što su Sergej Bubka, Sebastian Coe, Marc Girardelli, Stefka Kostadinova, Rosa Mota, Frankie Fredericks, Richard Fosbury, Edwin Moses i brojni drugi.
 
Uručenje nagrade biće 1. maja ove godine u gradu Cortoni u italijanskoj regiji Toskana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.