Nagrada 'Laureus' za Nadala i Vonn

Nagrada 'Laureus' za Nadala i Vonn

E. Škorić

Američka skijašica Lindsey Vonn i španjolski tenisač Rafael Nadal danas su u Abu Dhabiju dobili nagradu "Laureus" za najbolju sportašicu, odnosno za najboljeg sportaša godine.

Najbolja momčad je španjolska nogometna reprezentacija, "Povratnik godine" je talijanski motociklist Valentino Rossi, dok je nagradu u kategoriji ekstremnih sportova dobio američki daskaš Kelly Slater. Nagradu Laureus za životno djelo dobio je legendarni francuski nogometaš Zinedine Zidane.

Dobitnike nagrade izabire akademija Laureus u kojoj je 46 uglednih sportaša iz svih generacija.

Inače, u najužoj konkurenciji za najbolju sportašicu bila je i svjetska te europska prvakinja u skoku u vis Hrvatica Blanka Vlašić. Iako je proglašena svjetskom atletičarkom godine prema izboru Međunarodne atletske federacije (IAAF) te europskom atletičarkom godine, nagradu Laureus nije dobila. Tako je skijašica Janica Kostelić ostala jedina hrvatska sportašica koja je dobila "sportskog Oskara".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.