Najbolja Arnela Odžaković
Arnela Odžaković najbolji sportista BiH u 2008.

Izbor najboljih sportista BiH u 2008.

Najbolja Arnela Odžaković

Naša najbolja karatašica Arnela Odžaković proglašena je za najuspješnijeg sportistu naše zemlje u 2008. godini u tradicionalnom izboru Sportskog saveza BiH.

Odžakovićeva je članica Karate kluba Bushido iz Sarajeva, a ove godine je sa bh. reprezentacijom osvojila dvije medalje, srebro pojedinačno i bronzu ekipno, na Evropsko prvenstvu u Tallinu (Estonija).

Odlukom Stručnog žirija koji su sačinjavali ranije poglašeni sportisti i novinari Odžakovićeva je slavila u konkurenciji: Mervane Jugić-Salkić (tenis), Hamze Alić (atletika), Lucie Kimani (atletika), Amela Mekića (judo), Memnuna Hadžića (judo) i Igora Emkića (kick boxing).
U muškoj konkurenciji za najboljeg sportistu naše zemlje u 2008. godini proglašen je član bokserske reprezentacije BiH Memnun Hadžić (BK Ilidža), osvajač bronzane medalje u superteškoj kategoriji na Evropskom prvenstu u Liverpoolu.
Na svečanosti održanoj u sarajevskom Narodnom pozorištu nagrade su podijeljene u još osam kategorija.
Za najboljeg trenera proglašen je trener bokserske reprezentacije BiH Almedin Fetahović. Nagradu za životno djelo dobio je Emir Balić. Najbolja ženska ekipa je karate reprezentacija BiH, a muška RK Bosna SO iz Sarajeva.
Najuspješniji juniori su judašica Larisa Cerić i boćar Andrija Ćorluka, dok će posebno priznaje “Mirza Delibašić” naknadno biti uručeno fudbaleru Vedadu Ibiševiću.
Konačno, nagradu za “Fair play” dobio je RK Goražde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.