Najbolje od Igara (1976-1996)

U susret Londonu

Najbolje od Igara (1976-1996)

M. Maksimović

U nastavku se prisjećamo velikih sportskih ostvarenja, učesnika OI-a u periodu od 1976.godine (Montreal) do Igara u Sydneyu 2000.godine

Comaneci je u Montrealu imala svega 15 godina, a osvojila je tri zlata i srebro. Prvi put je neko u istoriji za svoju izvedbu dobio desetku, to je bila Nadija Comaneci.

U Moskvi smo gledali duele dvojice Britanaca srednjoprugaša, Seabastian Coea i Stevea Ovetta. Ljuti rivali gotovo dvije godine nisu trčali jedan protiv drugoga i s velikim se nestrpljenjem očekivao njihov dvoboj u Moskvi.

Igre u Los Angelesu je obilježio Carl Lewis, one u Seoulu njegov najveći rival Ben Johnson. Ne zbog rezultata. U Barceloni smo gledali ''Dream Team''. U Atlanti je Michael Johnson u svojim zlatnim sprintericama bio nedodirljiv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti