Najbolje skejterice svijeta preuzele londonski muzej

Najbolje skejterice svijeta preuzele londonski muzej

E. Čaušević

Profesionalne skateboarderice i Red Bullove zvijezde Leticia Bufoni, Margy Didal, Lore Bruggeman i Aldana Bertran, dobile su na jednu noć ključeve poznatog Prirodnjačkog muzeja u Londonu gdje su napravile pravu predstavu izvodeći impresivne trikove, a sve u svrhu promocije i pomoći ovoj londonskoj atrakciji.

Bufoni je neustrašiva brazilska superzvijezda i osvajačica zlatne medalje u ekstremnom sportu, koja je upamćena po fenomenalnoj izvedbi kada je kombinovala skateboarding i skydiving. Ona je "klizala" skateboardom (grinding) po rampi u avionu na visini od 2.750 metara, nakon čega je skočila i nastavila sa skydivingom, koji je njena druga strast. No, sada je bogatija za još jedno nezaboravno iskustvo, a to je vožnja skateboarda u muzeju.

Leticia, Lora i Aldana su demonstrirale svoje vještine vozeći skateboard prostranim muzejskim galerijama i mermernim podovima gdje to nikada ranije nije bilo moguće.

Opis nije dostupan.

Margy je postala prva Filipinka koja je učestvovala u na takmičenju X Games, a ovog puta se priključila ekipi kako bi pružila pomoć i savjete.

Tri djevojke su "klizale" preko rampi i klupa te su prolazile oko, iznad i između brojnih neprocjenjivih artefakata među kojima su skelet velociraptora te eksponat s modelom krokokodila. Skelet i krokodil nisu dio kolekcije muzeja, nego je ove rekvizite ustupio Red Bull.

Oglasi

Tako je muzej na neki način postao privremeni unikatni skate park za freestyle, a sjajna ekipa je imala dozvolu i za izvođenje trikova u dvorani Hintze Hall (Grade 1) staroj 140 godina. Također, djevojke su se zabavile u dvorani Minerals Hall, gdje su prolazile pored staklenih vitrina i "klizale" skateboardima po drvenim klupama.

Opis nije dostupan.

Bufoni nije krila oduševljenje novim iskustvom.

"Zaista sam željela voziti skateboard u muzeju, no bila sam i veoma uplašena da nešto ne uništim. Nikada nisam bila u ovom muzeju, a kada sam ušla, dobila sam osjećaj kao da sam u nekom filmu. Ovo mjesto je jednostavno magično, sve je prelijepo. Nisam mogla ni sanjati da ću voziti skateboard na ovom mjestu. Omiljeni trenutak mi je definitivno bio kad smo preskakale preko skeleta velociraptora", izjavila je Bufoni.

Opis nije dostupan.

Didal ovog puta nije mogla voziti skateboard, ali je pružila podršku kolegicama.

"Nažalost, nisam mogla voziti skate, ali sam bila tu, pomagala i motivisala druge djevojke. Bilo je to nevjerovatno iskustvo, uživala sam u snimanju. Ovo je nešto novo za mene. Svaka skateboarderica je od sebe dala nešto posebno, ispisale smo historiju", kazala je  Margy.

Treba reći da tokom snimanja trikova koje su izvodile spretne i vješte djevojke ništa u muzeju nije oštećeno, kao i da je skateboard show zahvaljujući Red Bullu osigurao vrijedan dodatni prihod Prirodnjačkom muzeju u Londonu.

Rezultat ovog nesvakirašnjeg preuzimanja je skateboard film koji se može pogledati na Red Bull TV: Skate the Museum: London's Natural History Museum (redbull.com)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi