Najbrže na utrci Red Bull 400 očekuju primamljive nagrade

2. jula na Igmanu

Najbrže na utrci Red Bull 400 očekuju primamljive nagrade

E. Čaušević

Utrka Red Bull 400 zakazana je za subotu 2. jula na igmanskom Malom polju. Takmičare koji budu najuspješniji u usponu uz skijašku skakaonicu, poznatom i kao „najtežih 400 metara koje ćete ikad pretrčati“, na cilju čekaju vrijedna iznenađenja.

U subotu 2. jula čuvena Velika skakaonica na Igmanu po drugi put će ugostiti utrku Red Bull 400, na kojoj će se takmičari iz BiH i regije okušati u iscrpljujućem usponu, koji po mnogima predstavlja jednu od najtežih utrka na svijetu. Bit će to drugo bh. izdanje ovog ekstremnog takmičenja, u kojem učestvovati mogu amateri, profesionalci i rekreativci stariji od 18 godina.

Za sve učesnike ova utrka je prvenstveno takmičenje sa samima sobom i pokušaj da dosegnu krajnje granice vlastitih mogućnosti. Na stazi dugoj 400 metara, najvećim dijelom se trči uzbrdo, a posljednja etapa je skijaška skakaonica. Velika skakaonica na Igmanu duga je 112 metara, s nagibom od 35 stepeni, a sličnih karakteristika je i sletni dio staze. Upravo zato, svako ko završi ovu utrku je pobjednik.

No, za dodatnu motivaciju, one najbolje očekuje i nekoliko iznenađenja. Četvoro najbržih takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji očekuju vrijedne novčane te nagrade partnera utrke. Novčane nagrade su sljedeće: 1. mjesto - 1000 KM, 2. mjesto - 600 KM, 3. mjesto - 400 KM, i 4. mjesto - 200 KM.

Ono što će prije utrke dobiti svi učesnici jeste zanimljiv startni paket, koji sadrži Topspeed ruksak, dres, medalju, bocu s vodom i Red Bull, te kupone za konzumaciju hrane i pića. Cijena startnog paketa iznosi 50 KM, a njegova vrijednost 90 KM.

Red Bull 400 je ultimativni test snage, izdržljivosti i volje. Svi koji se žele okušati u ovom izazovu, pa možda čak i oboriti neke rekorde i ispisati historiju Red Bull 400 utrke u BiH, za utrku se mogu prijaviti na web stranici kupikartu.ba.

Vlasnici rekorda staze na Igmanu su Aleksa Vuković (04:22:29) i reprezentativka BiH Adela Čomor (05:28:84), koji su 2021. godine trijumfovali na prvoj Red Bull 400 utrci u BiH.

Sve informacije dostupne su na službenoj stranici utrke.

Top Komentari

Paulass
Lijеp pоzdrav) Zоvem sе Paulа, imаm 24 gоdine) SЕХ mоdel роčеtnik 18+) Vоlim dа sе slіkam gоla) Оcijenite mоje fоtоgrafije nа lіnku -->> Ja.cat/id379052
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti