Najteža učesnica OI: Nisam debela nego jaka!

Dizačica tegova teška 157 kg

Najteža učesnica OI: Nisam debela nego jaka!

A. Haznadarević

Američka dizačica tegova Holley Mangold, koja na Olimpijskim igrama u Londonu važi za najtežu takmičarku, istakla je da tjelesna težina ne treba nikome predstavljati problem i prepreku u bavljenju sportom.

Dvadesetdvogodišnja predstavnica SAD-a, koja je teška čak 157 kilograma, u finalnom takmičenju zauzela je desetu poziciju podigavši 240 kilograma, ito 105 u trzaju, te 135 u izbačaju.

"Mislim da i ja i moja kolegica Sarah Robles dokazujemo da možete biti sportaš odnosno sportašica s bilo kakvom masom. Obje volimo život, a živimo ga velike", kazala je mlada Amerikanka dodavši:

"Ne kažem da se u svakom čovjeku krije sportaš, ali tvrdim da je moguće biti sportaš s bilo kojom veličinom tijela. Uostalom, ja nisam debela nego sam spremna i jaka!"

U ovom finalnom takmičenju, zlatnu medalju je odnijela Kineskinja Zhou Lulu, koja je podigla 333 kilograma, te tako postavila novi svjetski rekord.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije