Nakon poraza od Velsa bh. stonoteniserke ostvarile dvije pobjede

Svjetsko prvenstvo u Švedskoj

Nakon poraza od Velsa bh. stonoteniserke ostvarile dvije pobjede

Endin Čaušević

Ženska stonoteniska selekcija Bosne i Hercegovine nalazi se u Halmštadu gdje učestvuje na Svjetskom prvenstvu.

Na ovoj smori najboljih ekipa Treće divizije u Švedskoj našu reprezentaciju predvode Emina Hadžiahmetović, Snežana Marković i Sanja Milojica, a trener našeg tima je Amela Hadžiahmetović Mujezinović.

Naše najbolje stonoteniske će pokušati izboriti prvo mjesto i plasman u viši rang u konkurenciji Norveške, Velsa, Maldiva, Šri Lanke i Bangladeša. U prvom kolu BiH je sa 1:3 poražena od Velsa, da bi u naredna dva kola ostvarila pobjede, protiv Šri Lanke sa 3:1 te danas nad Bangladešom od 3:0 (bez borbe).

Do kraja grupne faze naše reprezentativke imat će još dva duela, sutra protiv Maldiva te na kraju protiv Norveške.

"Još imamo šansi da se plasiramo u Drugu diviziju i pored poraza na startu od Velsa. Ključni meč igramo protiv Norveške u petom kolu", rekla je Hadžiahmetović Mujezinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi