Navijaču Rada 30 godina zatvora
Navijači FK Rad

Zbog ubistva protivničkog navijača

Navijaču Rada 30 godina zatvora

M. Maksimović

Okružni sud u Beogradu, osudio je navijača beogradskog ''Rada'' Bojana Hrvatina na 30 godina zatvora zbog ubistva navijača "Voždovca" Bojana Majića. Sud je utvrdio da je osuđeni Hrvatin 4.avgusta 2005.godine usmrtio Majića sa tri uboda nožem.

Napad se dogodio na jednoj željezničkoj stanici u beogradskom naselju Rakovica. Tada su navijači Rada naoružani noževima, šipkama, kamenicama napali navijače Voždovca u samom vozu, a prema obrazloženju sudije Branislava Blažića, napad je bio isplaniran. Pored Hrvatina, sud je osudio i ostale napadače, Aleksandra Kovačevića na tri godine, Gorana Pantelića na dvije i pol godine te Aleksandra Pavlovića na godinu dana zatvora.

Ova presuda je stigla u trenutku kada tv stanica B92 emitira dokumentarce pod nazivom ''Nemoć države'' u kojima se javno dokumentuju krivična dijela iz kojih stoje navijači Partizana, Crvene Zvezde i Rad. Autor je Brankica Stanković koja je već nakon prve epizode bila suočena sa opasnim prijetnjama koje stižu iz tabora pomenutih navijačkih grupa.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.