Još jedna velika tragedija u Turskoj, smrtno stradala 15-godišnja reprezentativka

Snimak je eksplicitan

Još jedna velika tragedija u Turskoj, smrtno stradala 15-godišnja reprezentativka

E. Škorić

Stravična nesreća dogodila se na jednom od turskih autoputeva, a sudar je odnio četiri života. Poginula je i 15-godišnja odbojkašica Naz Terzi.

Kako prenosi turski Hurriyet, incident se dogodio na autoputu Istanbul-Bursa-Izmir u blizini tunela Selcukgazi u blizini Burse u nedjelju ujutro.

Zbog jake kiše cesta je postala skliska zbog čega su se sudarila tri automobila.

U daljini se velikom brzinom približavao još jedan automobil. Vozač je proklizao i izgubio kontrolu nad vozilom. Odbio se od suprotne ograde, a onda se zabio u automobile takvom brzinom da ih je četvero na licu preminulo, a sedam osoba je još povrijeđeno. Video nesreće je izrazito eksplicitan.

Ukoliko snimak pak želite da pogledate na vlastitu odgovornost, kliknite OVDJE, ali još jednom napominjemo da je jako eksplicitan i da nije za svačiji želudac,

Na lice mjesta stigle su brojne vatrogasne ekipe, policija i medicinsko osoblje. Povrijeđeni su hitno prevezeni u obližnje bolnice. I u ovom slučaju je pokrenuta istraga, a tužitelj je izvršio uviđaj.

Otkriven je i identitet četvero poginulih. Ispostavilo se da je među njima i 15-godišnja odbojkašica Naz Terzi te članovi njene porodice.

Izraze tuge na Twitteru je uputio Turski odbojkaški savez. "S dubokom tugom saznali smo da su mlada odojkašica Naz Terzi i njena porodica umrli u tragičnoj nesreći".

Ovo nije jedina tragedija koja se nedavno dogodila u Turskoj. Zemlju je upravo pogodio snažan zemljotres. Pod ruševinama srušenih zgrada nalazio se i nogometaš Christian Atsu, no prema posljednjim informacijama Ganac je pronađen živ, iako je teško povrijeđen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi