Ne može mu niko ništa: Pehlivanović u Podgorici postao seniorski prvak regiona
Pehlivanović je šestostruki prvak Evrope u juniorskoj konkurenciji, ali ni mnogo iskusniji seniori nemaju lijeka za njegovo majstorstvo

Odigran Masters Liga kupa

Ne može mu niko ništa: Pehlivanović u Podgorici postao seniorski prvak regiona

Glavni grad Crne Gore Podgorica pretzhodnog vikenda bila je domaćin završnog Masters turnira u bilijaru (Liga Kup 2017/2018), a njegov pobjednik bio je mladi i veličanstveni Sanjin Pehlivanović, vjerovatno najtalentovaniji mladić uzimajući u obzir sve raspoložive sportove u BiH.

Liga Kup je takmičenje koje okuplja najbolje igrače iz regiona, tačnije bivše Jugoslavije (Srbija, BiH, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Crna Gora).

Prva faza takmičenja sastojala se od šest kola, odnosno šest pojedinačnih turnira, na kojima su igrači osvojiliodređene bodove u zavisnosti od osvojenog mjesta. Domaćini su bili, redom: Čačak, Sarajevo, Podgorica, Zagreb, Ljubljana i Skoplje. Najbolja 32 igrača po osvojenim bodovima su stekla pravo učešća na završnom Masters turniru.

Kvalitet takmičenja je na najvećem nivou, a pored Pehlivanovića, koji je u novembru osvojio titulu prvaka svijeta u konkurenciji do 17 godina na juniorskom prvenstvu svijeta u disciplini “9-ball” u Moskvi(Pehlivanović je šestostruki prvak Evrope u juniorskoj konkurenciji), nastupali su Zoran Svilar koji u svojoj kolekciji ima preko 40 nacionalnih titula, dva puta je bio vicešampion Evrope i dva puta šampion Istočne Evrope; Aleksa Pecelj, Martin Martinović, Goran Mladenović...

Pehlivanović je u finalu pobijedio upravo Svilara (9:6), a na putu do finala savladao je i iskusne Matjaža Erčulja i Martina Martinovića.

Podgorica odličan domaćin

Podgorica je već bila domaćin III kola Liga Kupa (učestvovalo je 89 igrača). Gostoprimstvo i organizacija su bili na vrhunskom nivou, zbog čega su organizatori takmičenja donijeli odluku da se i organizacija završnog Masters turnira prepusti Podgorici. Prema riječima jednog od organizatora – Saše Koraća, ozbiljnost takmičenja i imena koja dolaze na turnir nameću obavezu da se ode i korak dalje u organizaciji. Zbog toga su, kako Korać tvrdi, krajem aprila zamijenjene sve čoje u klubu, a za radove je bio zadužen Ivan Hodžić, jedan od najpoznatijih u Evropi, kada je ova problematika u pitanju.

Prema riječima Igora Jankovića, takođe jednog od organizatora, dobijanje organizacije za ovako prestižno takmičenje govori da se bilijar u Crnoj Gori posmatra na ozbiljan način, a da svakodnevno raste broj igrača koji počinju da se bave ovim sportom. Turniri i lige po Crnoj Gori su sve češći, a broj učesnika rapidno raste.

Takmičenje je uživo ispraćeno video snimcima (livestream) sa najmanje jednog stola. Masters turnir je održan u Buzz club – Billiards & Darts.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Sta reći:Bravo Majstore!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi