Neizvjesna trka za domaćina ljetnih OI 2016.

Odlučit će nekoliko glasova

Neizvjesna trka za domaćina ljetnih OI 2016.

Adnan Beganović

U danskoj prijestolnici će 2. oktobra pasti konačna odluka o organizatoru Ljetnih olimpijskih igara 2016. godine.

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Jacques Rogge je uvjeren da će na četveroboju kandidata (Chicago, Madrid, Rio de Janeiro i Tokio) za organizaciju najvećeg  sportskog događaja na svijetu razlika biti veoma mala.

"Mislim, da će prilikom konačnog izbora za organizatora olimpijskih igara odlučiti samo nekoliko glasova", kazao je Rogge.

U ovom trenutku još nije poznato da li će na  izboru u  Kopenhagenu prisustvovati američki predsjednik Barack Obama, ali je sigurno da dolaze brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva i španski kralj Juan Carlos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.