Nejla Karić i Mihajlo Čeprkalo pokorili Sofiju

Sjajan nastup bh. plivača na Balkanskom prvenstvu

Nejla Karić i Mihajlo Čeprkalo pokorili Sofiju

D. Vejo

Minulog vikenda u Sofiji je održano Balkansko plivačko prvenstvo, a gdje su impozantne uspjehe ostvarili bosanskohercegovački plivači.

Banjalučki plivač i bh. olimpijac Mihajlo Čeprkalo postavio je novi juniorski rekord Bosne i Hercegovine. Naime, on je disciplinu 100 metara slobodnim stilom isplivao u vremenu od 50,85 sekundi, što je bilo dovoljno da postavi novi rekord. Iza sebe, on je ostavio Bugarina Antanija Ivanova (51,06), dok je treću poziciju zauzeo takođe Bugarin Bobar Aleksa (51,64).

Veliki potencijal, pokazala je i mlada Nejla Karić. Do zlata, naša plivačica je stigla u disciplini 200 metara slobodnim stilom. Istu je isplivala u vremenu od 2:04:20 sekundi, što je bilo dovoljno za tron i novo zlato za BiH.

Navedeni dvojac još jednom je dokazao da BiH nema razloga za brigu kada je u pitanju budućnost vodenih sportova. 

Konačni ekipni plasman:

Grčka 322,50

Turska 301

Rumunija 285

Bugarska 221

Srbija 174

BiH 167,50

Kipar 74

Moldavija 53

Makedonija 4

Crna Gora 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi