Nema šale sa O'Sullivanom: Pao je i Selby!

Ronnie briljira na Welsh Openu

Nema šale sa O'Sullivanom: Pao je i Selby!

Ronnie O'Sullivan igra u velikoj formi. Najpopularniji igrač snookera je danas savladao Marka Selbyja sa 5:1 i plasirao se u polufinale Welsh Opena.

Selby je dobro počeo meč, osvojio je uvodni frame napravivši break od 71. Ipak, ostatak duela je u potpunosti pripao O'Sullivanu, koji je u narednom frameu breakom od 93 poravnao na 1:1. 

Ronnie je potom ušao u seriju i osvojio pet fraemova zaredom, te tako izborio plasman u polufinale, gdje će ga čekati pobjednik duela Perry - Wollaston. O'Sullivan je posljednji frame završio u velikom stilu, napravivši break od 132.

Ukoliko do kraja turnira ne bude većih iznenađenja, Ronnie će se u finalu Wels Opena susresti sa Neilom Robertsonom.

O'Sullivan je do sada tri puta osvajao Welsh Open i ima realnu priliku da dođe do svoje četvrte titule u Cardiffu. U kakvoj formi igra O'Sulllivan najbolji je dokaz statistički podatak koji kaže da je u pet mečeva ove sedmice od odigrana 24 osvojio čak 21 frame.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi